Ensimmäinen Seikkailuelämyshuone lapsille ja lapsiperheille

Marraskuussa 2019 olin saanut valmiiksi lapsille ja lapsiperheille tarkoitetun seikkailuelämyshuoneen, Taikuri Agatiuksen seikkailuhuonepelin. Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa olimme sopineet YK lastenoikeuksien tapahtumapäivään seikkailuhuonepelin yhdeksi palikaksi. 

Jännitys oli suuri. Huoneen kasaaminen aloitettiin jo edellisenä päivänä, kun rutiinia ei ollut vielä tämän huoneen kohdalla tullut. Nykyisin kasauksessa menee muutama tunti. Tavarat paikalleen, turvallisuuteen liittyvät toimet tehty ja eikun ensimmäistä perhettä ottamaan sisään. Luotettu avustajani Elina hoiti hienosti perheiden vastaanoton sekä ohjeisti ryhmät samalla, kun itse odotin huoneessa Kissa Viiksen roolissa.

Päivä oli hyvin tunnerikas ja kaikki perheet lähtivät onnellisena yksi toisensa jälkeen huoneesta pois. Oli ihanaa kuulla lasten riemun kiljahduksia sekä vanhempien, aikuisille tyypillistä ahaa elämyksen myhäilyä. Huoneen jälkeen Elina keräsi palautetta perheiltä, joka oli järjestyksessään positiivista. Erityisesti mieleen jäi yksi perhe, jonka pojat olivat niin täpinöissään, että halusivat päästä pelaamaan huoneen heti uudelleen. 

Minä teen tätä työtä siksi, että on hyvin antoisaa tarjota lapsille uusia elämyksiä niin, että se vahvistaa perheen keskinäisiä siteitä. Huoneessa perhe on tiimi, joka tukee toinen toistaan. Huoneen tarkoitus on tarjota lapselle onnistumisenkokemuksia hauskan pelin varjolla.