Koronan aiheuttamat muutokset ja kevään 2020 kuulumisia

10.5.2020 Kirjoittanut: Katariina Kovanen

Kevät 2020 on ollut hyvin vaihderikas ja monimuotoinen. Ymmärrettävistä syistä monet yrittäjät joutuivat luopumaan paljosta ja tottumaan uudenlaiseen arkeen. Niin myös Seikkailuelämyshuoneet joutuivat pakkaamaan tavarat varastoon odottamaan.

Omaksi onnekseni sain jatkaa erilaisten ja aikaansa muokkautuneiden töiden parissa ja mahtavien yhteistyökumppanieni ansiosta sain jatkaa hyvää tekemisen meininkiä! Seikkailuelämyshuoneet ovat edelleen varastossa odottamassa mutta uskon, että nekin tässä pian nostetaan taas valoon!

Nuorten ja aikuisten seikkailuelämyshuone tulee valmistumaan heti, kun voidaan turvallisesti pelejä pelata. Lisäksi kevään aikana olen saanut paljon aikaa kehittää itseäni kouluttajana sekä päässyt kouluttamaan moninaisiin virtuaalisiin ympäristöihin. Yhtenä harrastuksena itselläni on ollut Mikkelin Nuorkauppakamari, jonka parissa olen päässyt tuottamaan virutaalisia tapahtumia jäsenistölle, mikä onkin ollut aivan mahtavaa!

Koronainen aika pakotti monia pohtimaan toimintoja uudella tavalla ja minäkin aloin miettiä, miten pelata pelejä niin, ettei kotoa tarvitse liikkua minnekään. Ja kas vain, yhtenä päivänä törmäsin audiopakopelien maalimaan. Audiopakopelit ovat pakopelin kaltaisia tarinallisia pelejä, joita pelataan pelinohjaajan opastamana kotoa käsin, pelkällä äänen ja verkon voimalla.

Pääsin itse ystäväporukan kanssa pelaamaan yhtä audiopakopeliä ja olin myyty. En ole pitkään aikaan tempaantunut mukaan niin voimakkaasti ja vaikka visuaalista puolta ei ollut kuin omassa mielikuvituksessa, se oli enemmän kuin saatoin toivoa.

Mielikuvitus aikuisellakin on rajaton ja audiopakopeli vapauttaa perinteisen pakopelin raamit pois. Audiopakopelissä voit sytyttää asioita tuleen tai juosta paikasta toiseen! Audiopakopelien innoittamana halusin kokeilla omaa huonetta ja siitä se ajatus sitten lähti!

Ensimmäiset testipelit ovat nyt takanapäin ja peli on tykätty! Tästä lisää tietoa tulee myöhemmin!

Audiopakopelit pukinkonttiin!

4.12.2020 Kirjoittanut: Katariina Kovanen

Audiopakopelit pukinkonttiin tai työyhteisölle pikkujouluihin!

Audiopakopelit ovat olleet tämän vuoden hittituote ja ne ovatkin tähän aikaan loistava tapa pelata turvallisesti pakopelejä kotoa tai työpaikalta käsin. 

Audiopakopelejä pelataan etäyhteyden avulla ja ne ovat tarinankerronnallisia pakopelejä. 

Kova Production on tuottanut kaksi audiopakopeli kokonaisuutta. Blue Train on aikuisille tarkoitettu peli ja Pako Piparkakkutalosta on lapsille ja lapsiperheille suunnattu peli. Voit myös ostaa audiopakopelin lahjaksi!

Kaikki pelit ovat ostettavissa Volat Oy verkkokaupassa, jonne pääset kätevästi tästä

https://holvi.com/shop/volatkauppa/product/311b653cbceb863c5a5a080dae8b49fd/

Miten pelin varaus toimii: Valitse itsellesi haluamasi peli ja varaa peliaika joko sähköpostilla tai puhelimitse. Tämän jälkeen kokoa peliporukka koolle ja varatkaa itsellenne paperia sekä kyniä. Pelinohjaaja soittaa teille sovittuna ajankohtana. Pelin alussa käydään läpi ohjeet sekä säännöt pelin ohjaajan kanssa. Yksi aikuisten peli kestää noin 60 minuuttia ja lasten pelit kestävät noin 45 minuuttia. Peliaikaa kannattaa kuitenkin varata 1,5 tuntia, jotta ennätätte myös pelin jälkeen porukalla käydä läpi pelin juonenkäänteet!

Pelinohjaaja kertoo teille skenaarion, mihin olette joutuneet ja sen jälkeen peli voi alkaa. Esittämällä tarkkoja kysymyksiä, saatte tietoa itsellenne ja tarkkailemalla ympäristöä löydätte tienne ulos ja ratkaisette arvoitukset!

Mikäli pelaajien kokoontuminen yhteiseen tilaan ei ole mahdollista, on peli pelattavissa myös etäyhteydellä, jossa pelaajat voivat nähdä toisensa ja pelata peliä etänä.

Peliä varten tarvitset: kynää sekä paperia, ladatun puhelimen ja tarvittaessa puhelimen laturin, hyvän nettiyhteyden sekä toimivan laitteen etäyhteyttä varten sekä rauhallisen pelipaikan, jossa kuulet hyvin.

Kevät 2021 ja uudet pelit

23.4.2021 Kirjoittanut: Katariina Kovanen

Kevät 2021 toi mukanaan isoja muutoksia Kova Productionille! Pelinohjaaja tiimi pääsi kasvamaan vielä yhdellä huippuosaajalla ja audiopakopelien tuoteperheeseen lisättiin yrityksille suunnattu pelikokonaisuus. Yrittäjä itse pääsi aloittamaan työt Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla tki-asiantuntijana, joten lisäkäsille tarve oli jo suuri.

Koulutusten kysyntä yllätti yrittäjän ja olenkin päässyt iloisesti tekemään hyvin erilaisten organisaatioiden ja työyhteisöjen kanssa töitä. Projketiluontoinen koulutuskokonaisuus, jossa ajatus on toimia rinnallakulkijana koko peliprojketin ajan, saavutti suosiota varsinkin nuorisopuolen ammattilaisissa. Olenkin päässyt kouluttamaan monenlaisissa elämäntilanteissa olevia nuorisoryhmiä tuottamaan oman pakopelin. Nuorissa on todellakin voimaa ja innovaatiota, en malta odottaa, että pääsen näkemään heidän hienoja pelejä!

Loppukeväästä lanseerataan uusi audiopakopeli pelattavaksi aikuisille! Luvassa on hikikarpaloilla terästettyä kuumotusta ja tuttuun sekä totuttuun tapaan paljon uusia arvoituksia täysin erilaisessa toimintaymäristössä. Tästä lisää julkaistaan pian!