Ensimmäinen Seikkailuelämyshuone lapsille ja lapsiperheille

3.3.2020 Kirjoittanut: Katariina Kovanen

Marraskuussa 2019 olin saanut valmiiksi lapsille ja lapsiperheille tarkoitetun seikkailuelämyshuoneen, Taikuri Agatiuksen seikkailuhuonepelin. Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa olimme sopineet YK lastenoikeuksien tapahtumapäivään seikkailuhuonepelin yhdeksi palikaksi.

Jännitys oli suuri. Huoneen kasaaminen aloitettiin jo edellisenä päivänä, kun rutiinia ei ollut vielä tämän huoneen kohdalla tullut. Nykyisin kasauksessa menee muutama tunti. Tavarat paikalleen, turvallisuuteen liittyvät toimet tehty ja eikun ensimmäistä perhettä ottamaan sisään. Luotettu avustajani Elina hoiti hienosti perheiden vastaanoton sekä ohjeisti ryhmät samalla, kun itse odotin huoneessa Kissa Viiksen roolissa.

Päivä oli hyvin tunnerikas ja kaikki perheet lähtivät onnellisena yksi toisensa jälkeen huoneesta pois. Oli ihanaa kuulla lasten riemun kiljahduksia sekä vanhempien, aikuisille tyypillistä ahaa elämyksen myhäilyä. Huoneen jälkeen Elina keräsi palautetta perheiltä, joka oli järjestyksessään positiivista. Erityisesti mieleen jäi yksi perhe, jonka pojat olivat niin täpinöissään, että halusivat päästä pelaamaan huoneen heti uudelleen.

Minä teen tätä työtä siksi, että on hyvin antoisaa tarjota lapsille uusia elämyksiä niin, että se vahvistaa perheen keskinäisiä siteitä. Huoneessa perhe on tiimi, joka tukee toinen toistaan. Huoneen tarkoitus on tarjota lapselle onnistumisenkokemuksia hauskan pelin varjolla.

Yhteistyön merkitys part 1 ja valokuvaaja huoneiden takaa

9.3.2020 Kirjoittanut: Katariina Kovanen

Nuorelle yrittäjäksi haaveilevalle ja hieman introvertille ihmiselle yhteistyön merkitys on mielestäni liioittelematta elintärkeä. Mikkelissä olen asunut noin 6 vuotta ja onnenkantamoisten kautta olen päässyt olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, oikeiden ihmisten kanssa. Olen tavannut työn kautta huippuja ihmisiä, joista on myös tullut ystäviä. Opiskeluvuosieni aikana pääsin harjoittelemaan nykyisen ammattitaitoni kulmakiviä, joten tekemällä oppiminen sekä nuorille mahdollisuuksien avaaminen ovat itselle tärkeitä asioita.

Kuitenkin yritystoiminta ajatuksen alussa jo arvasin, tarvitsen tukijoukkoja ja yhteistyökumppaneita. Oma osaamiseni rajoittuu kuitenkin aina johonkin, kun kaikkivoipaisia tässä ei kukaan ole. Yksi yhteistyökumppani oli alusta alkaen Jemina Liukkonen ja hänen toiminimensä kautta valokuvaus. Jemina on napannut kuvia niin minusta kuin seikkailuelämyshuoneista ja vanginnut kuviin niiden olemusta hienosti. Ammattimaisen työn jäljen ja otteen lisäksi Jeminan paras puoli on yhteistyön sujuvuus. Hän osaa nopeasti muokkautua tilanteeseen kun tilanteeseen. Kuten tapahtumia tekevät tietävät, monet asiat muuttuvat lennosta ja muokkautuvat ja siihen on sopeuduttava koska tuotanto ja olosuhteet sen vaativat. Tässä Jeminan ihmisten kohtaustaidot ja sopeutuminen ovat omaa luokkaansa.

Lisätietoja Jeminan työstä voit käydä tsekkaa täältä: https://www.jeminaliukkonen.com